De oude panden aan de Paalbergerweg zijn volledig gesloopt waarna we zijn begonnen met de grondwerkzaamheden. We zijn inmiddels gestart met de heiwerkzaamheden die in totaal zo’n drie maanden lang plaatsvinden.

Bij Blok A zijn we inmiddels gestart met de tweede verdieping en het ‘tunnelen’ van de appartementen. Een tunnel is in dit geval een soort bekisting voor beton. De wanden en de daarop liggende vloer kunnen dan in één arbeidsgang gestort worden. Door het ‘s middags gestorte beton ‘s nachts te verwarmen kan het de volgende ochtend al ontkist worden, waarmee de cyclus zich herhaalt.

Het houdt in dat we in de ochtend bezig zijn met wapening, vlechtwerk, plaatsen van de wand en het plaatsen van contactdozen waarna we ’s middags beton storten. De volgende ochtend trekken we de voorgefabriceerde tunnel er vervolgens uit zodat deze weer geplaatst kan worden op een nieuwe locatie. Hier worden de werkzaamheden vervolgens weer op dezelfde manier uitgevoerd. De gevolgen van deze werkzaamheden zijn voornamelijk dat er meer logistiek vervoer zal zijn in verband met het aan- en afrijden van betonwagens.

We zijn daarnaast al voor de kerst begonnen met het plaatsen van de damwanden voor blok B en C.

We blijven er op toezien dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Over dit bericht

  • Geplaatst op 9 januari 2019
  • Geplaatst door Rens Kuiper
Terug naar het nieuws

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates